Winter kúp 3, most belehúzunk!

2019. december 07. szombat
 

Folytatódik a  régió legkeményebb terepkerékpárverseny-sorozata, a WINTER KÚP! Az ötfordulós téli kupasorozat nem véletlenül viseli a WINTER KÚP nevet.   A versenysorozat azért neveztük el így, mert biztosak vagyunk abban, hogy ha valaki képes lesz mind a öt fordulót teljesíteni, sokkal erősebb immunrendszerrel köszönti a tavaszt! A  fordulók alatt öt különböző helyszínen (minden esetben terepen), más-más képességet fogunk tesztelni és fejleszteni. Ilyen például az állóképesség, az ügyesség, a kitartás, a tájékozódó képesség és persze a humorérzék!   A fordulók helyszíneit úgy választjuk ki, hogy hűen tükrözze a kiskunsági régió, sokszor feledésbe merült értékeit, történelmi és földrajzi érdekességeit.

 

Rendező: Veloroom Kerékpárbolt és Szerviz, Kecskemét, Petőfi S. u. 11.Időpont: 2019 december 21. (szombat) rajt: 14:00 óra

Verseny helyszíne:Ballószög mögötti földutak, a GPX innen letölthető: a GPX file letöltéséhez kattintson ide, egy ellenőrző pontot tervezünk a hírhedt Nyakvágó Dombon.

 

Miért pont Nyakvágó? Itt a válasz:

 

„A Nyakvágó elnevezése a Rákóczi-szabadságharchoz, azon belül pedig a rácok portyázáshoz kapcsolódik. A három város, Kecskemét, Nagykőrös és Cegléd katonasága a szentkirályi jászkun alkapitány vezetésével az orgoványi réten gyülekezett, és döntő fölénnyel győzedelmeskedett a környéket fosztogató rácok fölött. „Ez alkalommal sok fő vágattatott le” – emlékeznek a viadalra a krónikaírók.Nyakvágó nevének másik magyarázata a török uralom idejéből származik. Állítólag Izsák bég – akinek fennhatósága alá tartozott Izsák, Ágasegyháza, Orgovány és Bugac – igencsak szerette a magyar menyecskéket. A legenda szerint ez okozta a vesztét: a csábítót egyszer üldözőbe vette egy vitéz, és fejét vette az egyik orgoványi homokbucka közelében. A fentiekre utal a versenyközpontban található fotófal is, ahol emlékül képeket készíthettek magatokról.”forrás : nyakvago.hu

 

Versenyközpont: Ballószög Közösségi Ház (6035, Ballószög, Kossuth L. u. 11)

 

Korcsoportok:- Kölyök 16- 30 év alatt- Álmasterek 30 és 50 év közöttiek- Igazán masterek 50 és 101 év közöttiek

 

Rajt/cél : Lassúrajt a faluháztól, a földesútat elérve mindenki a saját felkészültségének és céljainak megfelelően beosztja az erejét a következő kb. 33 km-es kör teljesítéséhez. A cél a földesút és az aszfaltút találkozásánál lesz.A teljes mezőny beérkeztével eredményhirdetés a Ballószögi Faluházban. A korosztályonkénti első három helyezettnek kötelező az eredményhirdetést megvárnia, ellenkező esetben a korosztályos mezőny végére sorolódik, és az ennek a helyezésnek megfelelő pontszámot kapja!

 

A nyomvonal bemutatása: https://ridewithgps.com/trips/42840414

A GPX innen letölthető: a GPX file letöltéséhez kattintson ide

 

Megjegyzések:

- Pályabejárás bármikor lehetséges

- Pályajárás során IS kötelező a bukósisak viselése!

 

A Veloroom versenynaptárba tartozó versenyeken az UCI cyclocross világkupák pontozása* alapján kerülnek értékelésre. Az öt fordulóból, a legjobb négy helyezés alapján kerül az összetett eredmény kiszámításra!

Nevezni az esemény napján, a helyszínen lehet 13:10-től 13:55-ig, illetve a Veloroom Kerékpárboltban nyitvatartási időben (6000, Kecskemét, Petőfi S. u. 11.)

 

Nevezés:

Nevezési díj:

diákoknak 1.500 Ft / forduló

összes többi kategória 3.000 Ft / forduló

 

A 3. forduló során, első alkalommal igyekszünk megosztani a kerékpározás valódi élményét másokkal is! DE NEM A VIRTUÁLIS DIVAT SZERINT, HANEM IGAZIBÓL!!! A hazai viszonylatban egyedülálló „Csodabogár” Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézmény lakóit szeretnénk meglepni egy speciális, általuk is használható, kerékpárral. Ezért mostantól, minden forduló helyszínén elhelyezünk egy „Csodabogár” logóval ellátott dobozt, ahová mindenki bedobhatja tetszőleges pénzadományát, „amennyivel” egyetért célunkkal.

 

(A 2020. februárjában rendezendő Vad Kunság teljesítménytúra nevezési díját, pontos útvonalát a későbbiekben határozzuk meg.) A nevezési díj a következőket tartalmazza:- indulási jogot versenyen,- forralt bort, a Futaszög Egyesület felajánlásából- egyedi rajtszámot- jó hangulatot és természetközeli élményt, számos anekdotát az afterparty-n

 

Díjazás: minden futam első három helyezettje érmet kap minden futam résztvevője névre szóló, elismerő oklevelet kap az összetett győztesek egyedi "Winter Kúp-os" bajnoki mezt kapnak

 

Egyéb szabályok:

- Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is végig) kötelező!

- A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal, amint az lehetségessé válik.

- Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása akár azonnali kizárást vonhat maga után.

- A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést, az összetett eredményeket érintő pontlevonást, az adott eseményre érvényes időbüntetést és kizárást is vonhat maga után!

- Az összetett végeredménybe, csak annak a versenyzőnek a pontjai számítanak bele, aki minimum 3 fordulón rajthoz állt

 

Nyilatkozat:

- A versenyzők a nevezésnél aláírásukkal nyilatkoznak a következőkről: A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.

- A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.

- Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár eseténaz előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról.

- Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben.

- A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.

- Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.

- Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

 

További információ:

Főszervező: Sáfár Tamás,

tel.: 06 30 3139957

legújabb információk