Linartech Cyclocross Magyar Kupa

2016. október 25. kedd

Fogócska a homokban

 

Rendező: Kecskeméti Első Sor SE

A verseny időpontja: 2016. november 6. vasárnap

A verseny helyszíne: Benkó Zoltán Szabadidőközpont 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 7.

A szabadidőközpont 174 hektárnyi füves-fás parkja csodálatos természeti környezetet biztosíthat egy könnyed sétához, kocogáshoz vagy egy kellemes vasárnap délutánhoz, de ha valami igazi adrenalin bombára vágysz, gyere el a Cyclocross Magyar Kupa kecskeméti futamára!

(www.szabadidokozpont-kecskemet.hu)

 

Időrend :

Rajt időpontok és kategóriák:

Pontszámítás :

Felnevezés és eszközszabály

Átnevezések

Kategóriaváltásra nincs lehetőség. Kivétel ez alól az U23-as és Master kategória, ahonnan Elit kategóriába van lehetőség felnevezni. Egy szezonban csak egyszer lehetséges kategóriát váltani az erősebb kategória felé. Kategóriaváltásnál a gyengébb kategóriában gyűjtött pontok törlődnek.

Kerékpár

Master 1, Ferfi Elit és U23-as versenyzők csak cyclocross kerékpárral indulhatnak a versenyen. (A cyclocross kerékpár megkötést lásd alább.) A többi kategóriában nincs a kerékpárra vonatkozó megkötés - bármilyen, megfelelő műszaki állapotú (egyszemélyes, két működő fékkel rendelkező, stb.) kerékpárral rajthoz lehet állni. Cyclocross kerékpár: UCI előírás szerint. (pl. max. 50 cm-es kormányszélesség, 28”-os kerékméret, max. 33 mm-es gumiszélesség.)

Hobbi Kategóriában

A 2015. január 1. óta a Magyar Kerékpársportok Szövetsége által kiállított licensszel rendelkező versenyző nem indulhat. Ezt a kategóriát azon versenyzőknek ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni ezzel a versenyformával.

Rajtszám

A rajtszámot a nevezési csomagban kapják meg a versenyzők. A rajtszámot a versenyző hátára, valamint a kerékpárra is rögzíteni kell. Rajtszám nélkül nem lehet a pályára lépni.(pályabejárásra se)

Összesítés

 • A Magyar Kupasorozat összesítésénél egy, a legrosszabb futam eredménye nem számít az összetett pontozásnál.
 • A Magyar Kupasorozat összetett győztese a „2017. évi Magyar Kupagyőztes” címet kapja
 • A „2017. évi Magyar Ranglista bajnok” címet kategóriánként az a versenyző kapja, aki a legtöbb pontot gyűjti a Magyar Kupa, cyclocross.hu sorozat futamain és az Országos Bajnokságon.
 • A Magyar Kupa és cyclocross.hu sorozat pontszámítása a fenti táblázatok alapján, az Országos Bajnokság pedig a Magyar Kupa pontjainak duplájával számolandó. Az összesítésben kieső eredmény nincs.
 • (Pontegyenlőség esetén az alábbi összehasonlítás szerint kerülnek eldöntésre a helyezések: bármelyik futamon elért előkelőbb helyezés; több előkelőbb helyezés; megegyező helyezések esetén egymáshoz viszonyított időeredmény a közös futamok összesítése alapján.)
 • Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap. Az 51. és az utáni helyezéseknél minden versenyző 1 pontot kap.
 • Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe (Elit).
 • A Magyar Kupasorozat összetett pontszámításánál az adott kategóriában induló licensszel nem rendelkező versenyző is gyűjthet pontot.
 • A Magyar kupa Összetett díjátadója, minden esetben a Magyar Kupa utolsó állomásán kerül átadásra.

Beszólítás:

Minden rajtban az adott rajt abszolút első 10 helyezettje kerül beszólításra (kategóriától függetlenül). A szezon első futamánál (akár Magyar Kupa, akár cyclocross.hu sorozat) a beszólítás a nevezés sorrendjében történik. Az első Magyar Kupafutamig az UCI ranglista és acyclocross.hu összesítés alapján, ezután – a Magyar Kupa és cyclocross.hu sorozatnál is - az aktuális UCI ranglista és a Magyar Kupa összesítése alapján."

Hobbi kategóriában nincsen összesített végeredmény.

Nevezés :

Előnevezés U11, U13, U15, U17 kategóriák esetén 2.500 Ft

Előnevezés az összes többi kategória esetén 3.500 Ft

Az előnevezési díjat utalással lehet megfizetni 2016. november 3. (csütörtök) 12:00-ig. Előnevezeni online a Nevezés menüpont alatt lehet.


NEVEZNI ITT TUDSZ

Számlainformáció

név:Kecskeméti Első Sor Kerekpáros, Futó és Triatlon Sportegyesület

számlaszám: 10401165-50526775-57661002

Helyszíni nevezés U11, U13, U15, U17 kategóriák esetén 4.000 Ft

Helyszíni nevezés az összes többi kategória esetén 5.000 Ft

A helyszíni nevezés esetén, az adott futam kezdete előtt 1 óráig, legkésőbb 12:00-ig van lehetőség nevezésre.

Díjazás

Minden futam első három helyezettje érem + egyéb díjazásban részesül.

Egyéb szabályok

 • Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is) kötelező!
 • A versenyző számára kerék- illetve kerékpárcsere, szerelői segítség, frissítő beadása csak és kizárólag a frissítő/technikai zóná(k)ban történhet.
 • A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a technikai zónába (és bármilyen egyéb okból) visszafordulni tilos!
 • A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.
 • Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása akár azonnali kizárást vonhat maga után. A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést, az összetett eredményeket érintő pontlevonást, az adott eseményre érvényes időbüntetést és kizárást is vonhat maga után!
 • Vitás kérdésekben, óvás esetében a helyszínre delegált MKSZ bíró dönt. Észrevételekkel, óvással legkésőbb az eredményhirdetés előtt 15 perccel kell jelentkezni.
A versenyzők a nevezésükkel nyilatkoznak a következőkről:
 • A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.
 • A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.
 • Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról. Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben. A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.
 • Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.
 • Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!

legújabb információk