Linartech Cyclocross Magyar Kupa záró forduló

2016. december 20. kedd

Záróakkord - 2017.01.15. vasárnap

 

Ismered a mondást: elsőkből lesznek az utolsók. Így van ez most is, amikor a Kecskeméti Első Sor SE megrendezi a Cyclocross Magyar Kupa záró futamát a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Hiszen az év első versenye a futam utolsó versenye is egyben. És minden valószínűség szerint a legizgalmasabb! De hagyjuk a felesleges szövegelést, adjuk át mélyenszántó gondolatok helyét a mélyen szántó kerekeknek!

 

 

Rendező: Kecskeméti Első Sor SE
A verseny időpontja: 2017. január 15. vasárnap
A verseny helyszíne: Benkó Zoltán Szabadidőközpont 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 7.

A szabadidőközpont 174 hektárnyi füves-fás parkja csodálatos természeti környezetet biztosíthat egy könnyed sétához, kocogáshoz vagy egy kellemes vasárnap délutánhoz, de ha valami igazi adrenalin bombára vágysz, gyere el a Cyclocross Magyar Kupa záró futamára! További részletek a helyszínről ITT!

Időrend :

Rajt időpontok és kategóriák:

Pontszámítás :

Felnevezés és eszközszabály

Átnevezések

Kategóriaváltásra nincs lehetőség. Kivétel ez alól az U23-as és Master kategória, ahonnan Elit kategóriába van lehetőség felnevezni. Egy szezonban csak egyszer lehetséges kategóriát váltani az erősebb kategória felé. Kategóriaváltásnál a gyengébb kategóriában gyűjtött pontok törlődnek.

Kerékpár

Master 1, Ferfi Elit és U23-as versenyzők csak cyclocross kerékpárral indulhatnak a versenyen. (A cyclocross kerékpár megkötést lásd alább.) A többi kategóriában nincs a kerékpárra vonatkozó megkötés - bármilyen, megfelelő műszaki állapotú (egyszemélyes, két működő fékkel rendelkező, stb.) kerékpárral rajthoz lehet állni. Cyclocross kerékpár: UCI előírás szerint. (pl. max. 50 cm-es kormányszélesség, 28”-os kerékméret, max. 33 mm-es gumiszélesség.)

Hobbi Kategóriában

A 2015. január 1. óta a Magyar Kerékpársportok Szövetsége által kiállított licensszel rendelkező versenyző nem indulhat. Ezt a kategóriát azon versenyzőknek ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni ezzel a versenyformával.

Rajtszám

A rajtszámot a nevezési csomagban kapják meg a versenyzők. A rajtszámot a versenyző hátára, valamint a kerékpárra is rögzíteni kell. Rajtszám nélkül nem lehet a pályára lépni.(pályabejárásra se)

Összesítés

•A Magyar Kupasorozat összesítésénél egy, a legrosszabb futam eredménye nem számít az összetett pontozásnál.

•A Magyar Kupasorozat összetett győztese a „2017. évi Magyar Kupagyőztes” címet kapja

•A „2017. évi Magyar Ranglista bajnok” címet kategóriánként az a versenyző kapja, aki a legtöbb pontot gyűjti a Magyar Kupa, cyclocross.hu sorozat futamain és az Országos Bajnokságon.

•A Magyar Kupa és cyclocross.hu sorozat pontszámítása a fenti táblázatok alapján, az Országos Bajnokság pedig a Magyar Kupa pontjainak duplájával számolandó. Az összesítésben kieső eredmény nincs. (Pontegyenlőség esetén az alábbi összehasonlítás szerint kerülnek eldöntésre a helyezések: bármelyik futamon elért előkelőbb helyezés; több előkelőbb helyezés; megegyező helyezések esetén egymáshoz viszonyított időeredmény a közös futamok összesítése alapján.)

•Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap. Az 51. és az utáni helyezéseknél minden versenyző 1 pontot kap.

•Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe (Elit).

•A Magyar Kupasorozat összetett pontszámításánál az adott kategóriában induló licensszel nem rendelkező versenyző is gyűjthet pontot.

•Az Országos Bajnokság győztese pedig a „Magyarország 2017. évi terepkerékpár bajnoka” címet kapja.

•A Magyar kupa Összetett díjátadója, minden esetben a Magyar Kupa utolsó állomásán kerül átadásra.

•Beszólítás: Minden rajtban az adott rajt abszolút első 10 helyezettje kerül beszólításra (kategóriától függetlenül). A szezon első futamánál (akár Magyar Kupa, akár cyclocross.hu sorozat) a beszólítás a nevezés sorrendjében történik. Az első Magyar Kupafutamig az UCI ranglista és a cyclocross.hu összesítés alapján, ezután – a Magyar Kupa és cyclocross.hu sorozatnál is - az aktuális UCI ranglista és a magyar ranglista alapján."

•Hobbi kategóriában nincsen összesített végeredmény.

Nevezés :

Előnevezés 2016.december 31-ig 24:00 óráig  az U11, U13, U15, U17 kategóriák esetén 2.000 Ft

Előnevezés 2016.december 31-ig 24:00 óráig az összes többi kategória esetén 3.000 Ft

Előnevezés 2017. január 12. 12:00 óráig az U11, U13, U15, U17 kategóriák esetén 2.500 Ft

Előnevezés 2017. január 12. 12:00 óráig az összes többi kategória esetén 3.500 Ft.

Az előnevezési díjat utalással lehet megfizetni a fenti időpontok függvényében. Előnevezeni online a Nevezés menüpont alatt lehet.

NEVEZNI ITT TUDSZ

Számlainformáció

Név:Kecskeméti Első Sor Kerekpáros, Futó és Triatlon Sportegyesület

Számlaszám: 10401165-50526775-57661002

Helyszíni nevezés U11, U13, U15, U17 kategóriák esetén 4.000 Ft

Helyszíni nevezés az összes többi kategória esetén 5.000 Ft

A helyszíni nevezés esetén, az adott futam kezdete előtt 1 óráig, legkésőbb 12:00-ig van lehetőség nevezésre.

Díjazás

Minden futam első három helyezettje érem + egyéb díjazásban részesül.

Egyéb szabályok:

 • Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is) kötelező!
 • A versenyző számára kerék- illetve kerékpárcsere, szerelői segítség, frissítő beadása csak és kizárólag a frissítő/technikai zóná(k)ban történhet.
 • A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a technikai zónába (és bármilyen egyéb okból) visszafordulni tilos!
 • A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.
 • Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása akár azonnali kizárást vonhat maga után.
 • A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést, az összetett eredményeket érintő pontlevonást, az adott eseményre érvényes időbüntetést és kizárást is vonhat maga után!
 • Vitás kérdésekben, óvás esetében a helyszínre delegált MKSZ bíró dönt. Észrevételekkel, óvással legkésőbb az eredményhirdetés előtt 15 perccel kell jelentkezni.

A versenyzők a nevezésnél aláírásukkal nyilatkoznak a következőkről:

 • A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.
 • A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.
 • Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról. - Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben.
 • A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.
 • Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.
 • Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget. A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!

További információ: 30 5846778,  tamasafar@gmail.com

Jó versenyzést!

legújabb információk