KES - A KECSKEMÉTI ELSŐ SOR

 

A Kecskeméti Első Sor („első sor”jelentése sportnyelven: mindig a legerősebb, legjobb tagokat magába foglaló csapat) évekkel ezelőtt egy baráti társaság összefogásának eredményeként jött létre. Az egykor különböző sportágakban remeklő élsportolók a kerékpározásban találták meg a közös nevezőt. A széles társadalmi bázisra épülő kis csapat az idők folyamán egyre jobban bővült, példamutatásának, a versenyeken való részvételeknek és versenyszervezéseknek köszönhetően egyre ismertebbé és elismertebbé vált nem csak lokális, de országos szinten is.

 

A Kecskeméti Első Sor az elmúlt időszakba eljutott arra a pontra, hogy hivatalos amatőr sportegyesület legyen és összegyűjtse, egy csapatba szervezze a régió kerékpárosait. Ám ennél sokkal nagyobbat sikerült lépni, mert a kerékpárosok mellett a régió triatlonistái és futói közül is egyre többen csatlakoztak. Így történt, hogy a Kecskeméti Első Sor, egyesületté válásának idejére, már minden olyan aktív sportkedvelő gyűjtőhelyévé vált, aki szeret a szabad ég alatt mozogni, és hasonlóan gondolkodik a sportról, az aktív kikapcsolódásról és az egészséges élet fontosságáról.

TERVEK, CÉLOK

Miután magunk köré gyűjtjük azokat a felnőtteket, akiknél példaértékű lehet a hozzáállás és a teljesítmény, az elért eredményeik motiválóan hatnak a felnövekvő generációra, második lépésként elindítjuk az utánpótlást nevelő programunkat. Ebben az utánpótlás nevelő műhelyben, a gyerekek fiatalok „vénásan megkapják” a hármas gondolatkört, mely a Kecskeméti Első Sor égisze alatt sportolók életét meghatározza: mozgás szeretete, az egészséges életre való igény, és a környezetszennyezés minimalizálása. Reményeink szerint elindul egy kerékpáros-triatlonista utánpótlás nevelési ciklus, és mely felfutóban van országos szinten, és feltámasztja ezen sportágak helyi hagyományait is.

ESEMÉNYEK

A közelmúltban több kerékpáros esemény szerveztünk, mint a Supercross Formont-Csoport Kupa, a Veloroom Kupasorozat, és szeretnénk országos versenynaptárba be bekerülni. Versenyeinkről rendszeresen közöl tudósításokat, képes beszámolókat a helyi média, valamint nagyon jó kapcsolatot ápolunk a kerékpáros magazinokkal is.

 

legújabb információk